Skip to content

Explore Scientific Smart Microscope Slide: Dragonfly Wing Stained Specimen (Nederlandse)

English Français Deutsche Nederlandse Italiano Polskimi Portuguesas Español 中国 日本人 한국어

Explore Scientific SMART MICROSCOPE SLIDE: Dragonfly Wing Stained Specimen

Libellen zijn voor het eerst ongeveer 300 miljoen jaar geleden op aarde verschenen en zijn vleesetende insecten. Volwassenen hebben grote, veelzijdige ogen, een lang lichaam en twee paar sterke, transparante vleugels, soms met gekleurde vlekken. En het zijn de vleugels waar wetenschappers enthousiast over zijn.

A male Yellow-winged Darter (Sympetrum flaveolum) dragonfly, courtesy of Wikipedia

Een recente ontdekking over de aard van de structuur van de Dragonfly's vleugel is ontdekt onder zeer krachtige microscopen, met nanostructuren die bacteriën vernietigen. Wetenschappers hopen dat ze van deze structuren kunnen leren, zodat ze vergelijkbare oppervlakken kunnen maken voor slimme materialen van de volgende generatie die ook bacteriën kunnen vernietigen, vooral voor gebruik in medische toepassingen om infecties bij patiënten te voorkomen.False color image of more than 10 billion tiny nanostructures on a dragonfly wing.</br>Image by Annalena Wolff

False colour scanning helium-ion microscoopbeeld van meer dan 10 miljard kleine nanostructuren op een libellenvleugel.
Afbeelding tegoed: Annalena Wolff

Hoewel alleen scannende helium-ion microscopen deze nanostructuren kunnen laten zien, is het fascinerend om de ingewikkelde structuur van de vleugel te onderzoeken. De aqua-blauwe kleur in dit exemplaar is van Methelyne Blue-beits die wordt gebruikt om de structuur tegen de achtergrond te markeren. Specimenkleuring is slechts één techniek om studenten te helpen bij het onderzoeken van microscopische monsters om te bepalen wat ze zijn (hun morfologie).

Microscopes from Explore Scientific

 

See all Microscopes from Explore Scientific

[back to index]