Skip to content

Explore Scientific Smart Microscope Slide: Stoma-celmonster (Nederlandse)

English Français Deutsche Nederlandse Italiano Polskimi Portuguesas Español 中国 日本人 한국어

Explore Scientific Smart Microscope Slide: Stoma Cell SampleSommige van de cellulaire kenmerken in dit monster worden stoma of huidmondjes genoemd. Huidmondjes zijn microscopische poriën die de gasuitwisseling vergemakkelijken die meestal op de onderzijde van de bladeren worden gevonden. Het bekijken van de celstructuur van vegetatie is fascinerend en elk heeft zijn doel en functie. Identificatie van de cellulaire kenmerken van een plant is alleen mogelijk met een krachtige microscoop. De onderstaande grafische illustratie kan u helpen de stomafuncties op het monster te identificeren:

Illustration of Stoma, microscopic pores on the underside of a leaf

Deze kleine poriën hebben "banaanvormige" cellen die bewakingscellen worden genoemd. Wanneer de huidmondjes open zijn, kan kooldioxide het blad binnendringen, terwijl water en zuurstof kunnen ontsnappen. Hoeveel huidmondjes er op een blad aanwezig zijn, wordt huidmonddichtheid genoemd en planten kunnen hun gasuitwisselingssnelheid wijzigen door de dichtheid in nieuwe bladeren te variëren.

De blauwe kleur in dit exemplaar is van Methelyne Blue-vlek die wordt gebruikt om de individuele cellenstructuur tegen de achtergrond te markeren. Het kleuren van monsters is slechts één techniek om studenten te helpen bij het onderzoeken van microscopische monsters om te bepalen wat ze zijn (hun morfologie).
 
Microscopes from Explore Scientific

 

See all Microscopes from Explore Scientific

[back to index]